Kontakt:
- 663 032 938

mgr inż. Aleksandra Rzepecka
Studia z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka podjęte na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu oraz Akademii Rolniczej w Krakowie dały jej szeroką wiedzę o żywności oraz sposobach jej przechowywania i przetwarzania. Ukończenie dietetyki na Akademii Medycznej w Poznaniu gruntownie przygotowało do rzetelnej pracy w zawodzie i profesjonalnej pomocy pacjentom.
Umiejętności doskonaliła pod okiem profesorów i zespołów medycznych m.in. w Szpitalu im. Franciszka Raszei w Poznaniu oraz w Szpitalu Klinicznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Niemniej istotne było dla jej rozwoju doświadczenie wyniesione z pracy w Domach Pomocy Społecznej w Mórkowie i Koninie.
Praktyka w szpitalach szczególnie ukierunkowała jej zainteresowania na pomoc w przypadkach otyłości, cukrzycy i nadciśnienia tętniczego. Ciągle dążąc do poszerzania kompetencji, zdobyła również specjalistyczną wiedzę na temat żywienia osób z chorobami nowotworowymi oraz szczególnych potrzeb kobiet w ciąży oraz karmiących.
Teraz chcę zdobytą wiedzą i umiejętnościami służyć wszystkim, którzy potrzebują fachowej pomocy na drodze do zmiany nawyków żywieniowych. Jest przekonana, że rolą dietetyka jest przede wszystkim wsparcie pacjenta w osiąganiu wyznaczonych celów, dlatego dba o ciepłą i pełną entuzjazmu atmosferę w gabinecie. Chciałaby, aby pacjenci otrzymywali nie tylko wskazówki żywieniowe, ale również motywację do działania mimo przeciwności.
Uwielbia innowacyjne podejście do gotowania, wypróbowywanie nowych połączeń w kuchni oraz odkrywanie nieznanych wcześniej, egzotycznych produktów.