Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem
- 500g (2 duże) jabłka
- 100g (1/2 kostki) twarogu
- 25g (1 łyżka) miodu
- 20g (5 sztuk) orzechów włoskich
- opcjonalnie cynamon do smaku
Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.
Kontakt:
- 663 032 938
mgr inż. Aleksandra Rzepecka
OPINIA PACJENTA: Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu dietetyczki, ciepłego przyjęcia, wyjaśnienia wszelkich zasad dot. Diety oraz gotowości do omówienia wszystkich pytań jakie miałem. Dietetyczka sprawnie odpowiada na telefony, sms, jest dostępna mailowo, więc nie muszę martwić się o kontakt. Po pierwszych wizytach i rozpoczęciu diety ...
09.11.2017
Twój komentarz