Składniki:
Brokuły1 porcja (120 g)
Komosa ryżowa, quinoa3 łyżki (45 g)
Pomidorki koktajlowe 5 sztuk (100 g)
Ser Feta 3 plastry (45 g)
Szparagi zielone 4 szt (120 g)
Słonecznik, nasiona 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Komosę ugotować według przepisu na opakowaniu, przełożyć do miski. Brokuła gotować we wrzącej wodzie około 5 - 7 minut, odcedzić. Szparagi gotowałam na parze. Razem z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi dodać do komosy i delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć pokrojony w kostkę ser feta i posypać słonecznikiem. Można użyć połowę komosy a połowę kaszy jęczmiennej perłowej. Dla wzbogacenia w kwasy omega 3 można polać łyżeczką oleju lnianego ;)
Smacznego! #smacznie#i#zdrowo
Twój komentarz