Składniki:
- budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
- erytrol 40 g (4 łyżki)
- jajo 50 g (1 sztuka)
- jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
- rodzynki suszone 15 g (pół garści)
- ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
- skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
- wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania
Żółtko oddzielić od białka, utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku.
Całość zmiksować.
Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę serową przełożyć do papilotek silikonowych i piec w piekarniku (180 stopni, około 20-30 minut).
Twój komentarz